Ponosni smo što smo uspjeli okupiti Zagrepčane u prirodi, u središtu grada, na Zagrebačkom konjičkom centru – Hipodromu Zagreb.

Na zagrebačkom hipodromu održan je Zagreb Open, natjecanje u preponskom jahanju (prvenstvo Hrvatske za mlade konje i finale Croatia cupa za kadete), te eventingu koji obuhvaća terensko jahanje, dresuru i preponsko jahanje. Organizator natjecanja bio je Zagrebački konjički savez i konjički klub Edek. Prvi put se održalo natjecanje pod imenom Zagreb Open, a riječ je o ekipnom natjecanju u preponskom jahanju, a prvi pobjednik bio je Klub Zagreb. Lijepo vrijeme, ugodan ambijent i kvalitetno natjecanje privukao je velik broj gledatelja, a novo vodstvo Saveza doista se potrudilo da sve ispadne za ocjenu pet. Posebno treba pohvaliti velik broj natjecatelja koji su nastupili na prvenstvu Hrvatske za mlađe konje.

  • Ponosni smo što smo uspjeli okupiti Zagrepčane u prirodi, u središtu grada, na Zagrebačkom konjičkom centru – Hipodromu. Uspjeli smo vratili nadu kako Zagrepčani mogu uživati u prirodi. Osim gledanja natjecateljskog programa bilo je i dosta popratnih sadržaja, posebno za one najmlađe koji su imali besplatno jahanje, igrali se u dvorcu na napuhavanje, oslikavali lica (face painting). – Hipodrom je ponovo oživio uz ovo veliko natjecanje koje će svakako postati tradicionalno jer je odaziv građana bio nevjerojatan. Na hipodromu se kao nekad, nakon dugog niza godina tražila se stolica više. Uz podršku Ustanove za upravljanje športskim objektima, naših sponzora i partnera uspjeli smo organizirati event na kojem su se svi dobro proveli. Novo vodstvo ZKS-a (Damir Djelmić, Denis Gugić, Tomov Kadić) neumorno je radilo danima kako bi ovo natjecanje prošlo u najboljem redu. – Uspjeli smo vratiti pozitivu na Hipodromu. Moram se posebno zahvalili članovima sportskog društva Gladijator čiji su volonteri pomagali u postavljanju parkura.
  • Zagrebački konjički savez svojim humanitarnim radom želi povezati što veći broj ljubitelja konja. Jedan dio sredstava koj smo izdvojili donirali smo udruzi Krila koja se bavi terapijskim jahanjem, te azilu za konje Viktora Drage – istaknuo je Tomo Kadić, tajnik ZKS-a.
  • Pobjednici prvenstva Hrvatske za mlade konje postali su Josip Jadrijević (klub Mirnovec, grlo Kiss me Tracy), Marko Hercigonja (klub Zagreb, grlo Cedevita) i Filip Rožmarić (klub Batida, grlo Charlotte); Zagreb Open – ekipno: 1. Zagreb (Mia Ivančić, Nika Picek, Laura Lopert)