Zagreb Open 7.10.-09.10.2022.

Ovog vikenda održati će se 1. Zagreb Open koji će ugostit brojne jahače iz regije u preponskom jahanju, X-Country testu, finalu Croatia kupa za kadete, Prvenstvu Hrvatske za mlade konje i dresurnom testu.

Zagrebački Hipodrom tokom svoje povijesti bio je poznato kao okupljalište svih građana Grada Zagreba koji su svoj vikend željeli provest u prirodi te uz to upoznati konjički sport i naučiti kako žive konji.

Od do 7.10.-9.10.2022. Zagrebački konjički savez u danima otvorenih vrata omogućiti će svim najmlađim posjetiteljima besplatno jahanje, crtanje lica i fun zonu s dvorcem na napuhavanje i radionicama crtanja konja.


Prema riječima našeg predsjednika Damira Djelmića:
Kao organizatori 1. Zagreb Opena koji će se održati u razdoblju 7.10.2022. – 9.10.2022. prionuli smo promociji i organizaciji natjecanja u Zagrebu kako bi naši sportaši mogli skupljati vrijedno iskustvo na domaćoj sceni, a koje će im pomoći u ostvarivanju što boljih međunarodnih rezultata.
Naime, Zagrebački konjički savez krovna je institucija u razvoju konjičkog sporta u Gradu Zagrebu koji broji 11 aktivnih klubova sa preko 400 aktivnih jahača – natjecatelja, rekreativaca, polaznika škole jahanja i terapetutskih programa.
Naši natjecatelji nastupaju na raznim međunarodnim natjecanjima kao predstavnici Zagrebačkog konjičkog saveza i tijekom godina ostvarili smo značajne rezultate na državnoj i međunarodnoj konjičkoj sceni.
Dakle, naši su sportaši nastupali na svim važnijim natjecanjima u regiji i šire sa preko 160 dana provedenih na natjecanjima i pripremama. Pronijeli su zastavu našeg grada i domovine diljem Europe i time promovirali naš savez i sve naše partnere koji djeluju uz nas kao podrška Zagrebačkom konjičkom sportu.

Ne propustite provest vikend s nama i sa svojom obitelji na Zagrebačkom Hipodromu.

Organizator natjecanja su Zagrebački konjički savez i KK Edek