ODLIČAN NASTUP NOVIH TALENATA: Evago Winter show obilježio završetak sezone 2023.

Konjički klub Evago je i ovoga je puta bio poprište susreta jahača i entuzijasta iz raznih krajeva na posljednjem ovogodišnjem natjecanju Evago Winter Showu, natjecanju u preponskom jahanju, a time smo i službeno došli do kraja sezone 2023. u Hrvatskoj. Našim jahačima pridružili su se brojni gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske, a ovaj sudar raznolikosti pridonio je stvaranju plodnog tla za razvoj zdrave konkurencije i međusobne razmjene iskustava. Samim time, ovo je natjecanje bila idealna prilika za naše mlade jahače i ambiciozne početnike u natjecanjima za rast, učenje i izgradnju samopouzdanja. Veliki broj novih jahača u nižim kategorijama je ohrabrujući znak za budućnost te snažan pokazatelj vitalnosti i rastućeg interesa ovog divnog sporta.


U utakmici visine 0.80 ovoga su puta do izražaja došle Leonarda Piščenec iz KK Evago i Marta Gornik iz KK Sem, a na utakmici visine 0.90 Dora Martinjak iz KK Sokol Dupci i Dora Rumenjak iz KK Evago. Sve bolje rezultate postiže i mlada Korina Perečnević iz KK Konjičko društvo Zagreb, koja je u utakmici 1.00 pobijedila dva dana za redom. Trećeg dana pridružuje joj se i Filip Rožmarić, dok Silvija Lučić osvoja 3. mjesto.

Pobjedu u utakmici visine 1.10 odnijela je Evita Mihalić iz KK Evago, a odlične rezultate u istoj utakmici postižu Laura Lopert, Domagoj Christian Kindl, Ivan Racić i Nela Predović smjestivši se na treća mjesta. Andrija Hrgović s petogodišnjom kobilom ostvario je impresivnu pobjedu u utakmici 1.15, pružajući odličan primjer kvalitete naših mladih konja. Na treće mjesto se u toj utakmici smjestila Korina Milaković iz KK Sokol Dupci.
Filip Vučemilo iz Sportskog konjičkog kluba Sveti Juraj se u utakmici visine 1.20 popeo na sjajno 2.mjesto, a njemu za petama na 3.mjesto se sva tri dana plasirala Ana Giljević iz KK Edek.

Ana Giljević


Odličan nastup su u izazovnoj utakmici visine 1.30 imali Andrija Hrgović i njegov šestogodišnji Vermont demonstrirajući visoki standard koji karakterizira ovaj tandem, no pobjeda im je, nažalost, promakla za dlaku. Visoko 2. mjesto je bez daljnjega izuzetan rezultat.

Naši jahači, okupljeni u toplini zimske atmosfere, mogu biti zadovoljni i ponosni na sebe i svoje konje. Mnogima je ovaj turnir predstavljao poseban kraj poglavlja jer se opraštaju od nevjerojatne godine ispunjene radom, trudom i međusobnim podržavanjem. U svjetlu uspješnog završetka sezone 2023., naši jahači sada mogu gledati prema budućnosti koja donosi nove izazove, još uzbuđenja, napredovanja i prilika za ostvarenje novih sportskih uspjeha te nastaviti graditi svoj put u konjičkom svijetu.